Utställningar

Röhsska museets utställningar vrider och vänder på perspektiven för att skapa mening i den historia som form och föremål berättar.

Permanent utställning

Inspiration Östasien

Östasiatiskt konsthantverk har under många hundra år varit en viktig inspirationskälla i Norden och än idag leder mötet mellan Norden och Östasien till ny skandinavisk form. I den här nya permanenta utställningen hittar du det bästa ur en av Europas äldsta museisamlingar.

Kommande utställning

Unmaking Democratic Design: Fredrik Paulsen

Röhsska museet har gett formgivaren Fredrik Paulsen i uppgift att tolka begreppet demokratisk design. Det gör han genom stolen som föremål. I utställningen bjuds besökarna in att snickra stolar och uppmanas tänka kring olika aspekter av demokratisk design.

Torsten & Wanja Söderbergs pris 2018

Brynjar Sigurðarson

Torsten och Wanja Söderbergs pris 2018 om 1 miljon svenska kronor tilldelas isländske designern Brynjar Sigurðarson. En utställning om och med pristagaren visas under våren 2019.

Kommande utställning

Nytt i samlingen

Modedräkter, lampor, möbler, fantasifulla smycken, keramik och textilier. Variationen i museets samling är sannerligen stor. I den här utställningen har du chans att se ett spännande urval av de senaste fem årens nya föremål i samlingen.

Permanent utställning

Röhsska museets formhistoria – 1800 till idag

En svindlande färd från 1800-talets framväxande industrisamhälle via modernismen och folkhemmet till vår samtida informationsålder. I Röhsska museets formhistoria möter du det bästa ur museets samlingar och får möjlighet att återupptäcka många designklassiker.

Permanent utställning

Falk Simons silversamling

Falk Simons donation är en unik silversamling som idag består av ett åttiotal pjäser som sträcker sig från 1200-talet till en bit in på 1800-talet. I utställningen får du uppleva en rad konsthistoriska stilar, som gotik, renässans, rokoko och nyklassicism.